Graag willen wij u laten weten dat wij het bedrijfscontinuïteitsplan (BCP) van Avanos voortdurend herzien en aanpassen aan de ontwikkelingen rond COVID-19.

Naar aanleiding van de maatregelen die zijn genomen door Europese overheden voorziet Avanos een situatie met een grotere verspreiding onder de bevolking en een hoog risiconiveau. Om zorgverleners, patiënten en onze medewerkers te beschermen en tegelijkertijd ons hoge serviceniveau op peil te houden, is ons personeel op de hoogte gesteld van onderstaande maatregelen, die gelden van vrijdag 13 maart tot zondag 19 april a.s.:

  • Alle medewerkers moeten thuiswerken en vergaderingen bijwonen via IT-tools, zoals Skype en conference calls. Zo garanderen wij de kwaliteit van onze dienstverlening.
  • We hebben ervoor gezorgd dat al ons kantoorpersoneel de gelegenheid heeft om thuis te werken om de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen.
  • We hebben alle ziekenhuisbezoeken afgezegd, zodat zorgverleners niet worden afgeleid van hun belangrijke taak. Uiteraard zijn we op verzoek van ziekenhuizen wel beschikbaar voor training of ondersteuning als dit met het oog op de patiëntbehoefte noodzakelijk is.
  • Als wereldwijd producent van medische hulpmiddelen met productielocaties die voornamelijk gevestigd zijn in Noord- en Zuid-Amerika houden wij onze toeleveringsketen voortdurend in de gaten om mogelijke tekorten te voorkomen.
  • Ons hoofdkantoor EMEA in Brussel is gesloten. Al onze afdelingen blijven operationeel.
  • Wij verzoeken u geen post en pakketten te sturen naar het EMEA-hoofdkantoor in Brussel of naar de regiokantoren in Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Verstuur de betreffende zaken, indien mogelijk, zo veel mogelijk per e-mail naar de desbetreffende afdelingen:
  • Medewerkers met aan het coronavirus gerelateerde klachten mogen niet naar hun werk komen en moeten voor advies contact opnemen met hun huisarts of het ziekenhuis.

Om aan de vraag en het serviceniveau te kunnen blijven voldoen, hebben wij voor ons bedrijfscontinuïteitsplan een goot aantal scenario’s doorgenomen en onderhouden wij contact met regionale overheidsinstanties.

Wij stellen alles in het werk om onze medewerkers te beschermen, omdat we van mening zijn dat we zo onze verantwoordelijkheid kunnen blijven nemen tegenover onze klanten en hun patiënten, en de landelijke zorginfrastructuur als geheel. Deze situatie verandert voortdurend en van eventuele ontwikkelingen houden wij u dan ook op de hoogte.

De huidige COVID-19-crisis zorgt ervoor dat heel wat zorgverleners gevraagd worden om uit hun pensionering terug te keren naar de actieve dienst. Daarnaast worden ook zorgprofessionals met een opleiding in intensieve zorgen verzocht om naar de intensivecareafdeling terug te keren. Dit betekent dat er een grote behoefte is aan trainingen en opleidingen, die gebaseerd zijn op de huidige praktijken. Om zorgprofessionals en zorgverleners hierin ten volle te steunen, maakt AVANOS al haar trainingvideo’s en opleidingsmateriaal gratis toegankelijk – klik op de volgende link om naar ons trainings- en opleidingsportaal te gaan: www.avanosacademy.com.